torsdag 18. februar 2016

Inspiration is everywhere - LOAnma Dt har jobbet med den kreative prosessen. Den kan være helt forskjellig fra person til person - her er det ingenting som er riktig eller galt. Hvordan går du frem når du skal være kreativ eller løse en utfordring eller oppgave? Hva tenker du på først? Lager du en skisse, ser du det for deg i hodet eller starter du bare og lar prosessen, fargene eller materialene lede deg videre? Hvordan bygger du opp prosjektet ditt? 

Vi håper du lar deg inspirere av våre Dt'er sine kreative prosesser!
Dt LindaB har skapt denne supertøffe layouten. Her får du høre mere om hennes prosess beskrevet av LindaB selv:
Til denne oppgaven ville jeg lage en layout, så jeg startet med å se på inspirasjons bildet med dette i bakhodet. Jeg festet meg ved teksten Love is all around og ville finne et bildet som passet til dette. Jeg har samlet enkeltstående, fine bilder som jeg ønsker å skrappe i en boks. Først fant jeg et bildet hvor fargen sterk grønn dominerende. Det var fra en flott sushi opplevelse (jepp jeg elsker Sushi). Men så fant jeg samle bildet fra undergrunnen i NYC og fant ut det passet perfekt til tema + at fargene gikk til et av arkene jeg kunne bruke.

Til alt det mørke/brune ønsket jeg å bruke blått og hvit. Jeg starter ofte med å samle sammen alt av stasj og papir som passer og som jeg kunne tenke meg å bruke. Jeg liker å jobbe etter skisser, men har veldig ofte ingen plan utover det. Her har jeg ikke brukt skisse, men bare jobbet layouten frem etterhvert. Jeg liker ofte å bruke tykke ark eller doble lag med ark da det blir lettere å ha på diverse flytende produkter uten at papiret bli alt for krøllete.

Jeg valgte papiret fordi det tok opp fargen på bildet + en blå kartong som passet til. Jeg kuttet mønsterpapiret og sydde det deretter fast til kartongen. Deretter et tynt lag med clear gesso slik at jeg kunne ha på vannfarger eller spray om jeg ville det. Neste gang vil jeg nok sy på papiret etter at jeg har hatt på gesso. Papir endrer struktur når det blir vått.
Til slutt jobbet jeg frem siden til jeg var fornøyd. Først maling/spray mm. De hvite trekantene ble til fordi jeg syntes det ble for mye blå på bakgrunnen. Når bakgrunnen var tørr jobbet jeg videre med papirlagene og pynt. Pga av tekst på PL ark, syntes jeg ikke siden trengte noen tittel.Til dette prosjektet har Dt LindaB brukt mønsterpapir fra KaiserCraft - A touch of Gold collection - Razzle, Project Life kort fra High Five Core Kit & Inspire Edition Core kit, embellishments fra MagicMonday + Absurdgalleriet - Bursdagsfest 2 & Grabbag - Vintage, Ballchains & Neon hearts fra MagicMonday.

Andrine & MarenIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar