Tante Bruns hjemmelagde gulrot & ingefær syltetøy er en koselig gaveide til jul! Den ligger det mye tid og omtanke bak. At også gaveposen til syltetøyet er hjemmelaget er prikken over i'en! Det er Dt LindaB som har laget både kjempegodt syltetøy og herlig gavepose. På gaveposen har hun brukt pynteark fra American Crafts - DIY Shop - Gold stripes on white paper, KaiserCraft "love, peace, joy" klistremerke - A touch of Gold Collection - Sticker Sheet, Memory Box dies - String of Lights & Twilight Snowflakes, MagicMonday - Mini Klesklyper, kobber.
Aunt Bruns delicious homemade carrot & ginger jam with giftbag created by Dt LindaB.
Har du lyst til å prøve å lage dette kjempegode syltetøyet selv?
Oppskrift på Gulrotmarmelade hentet fra frukt.no:
INGREDIENSER
1/2kg revne gulrot
2 stk sitron (skall og saft)
2 ts revet frisk ingefær
1 1/2 dl vann
500 g sukker
FREMGANGSMÅTE
1.Finriv gulrøttene
2. Ha gulrøttene i en kjele med skall og saft av sitronene
3. Skrell ingefær roten med en potetskreller og riv den fint.
4. Ha ingefær i kjelen og la det koke opp. Bland vann
og sukker og la marmeladen koke uten lokk til den blir tyktflytende (ca 1 time)
5. Hell den varme marmeladen på rene glass og oppbevar den kjølig.
(Skru på lokk og sett glassene på hodet til de har kjølet ned)
Lag syltetøyet første gangen med mengdene som er oppgitt. Syns du det blir for søtt eller for mye/lite ingefærsmak så kan du korrigere dette neste gang du lager syltetøyet. Jeg har redusert mengden med sukker, slik at syltetøyet blir sunnere og får en litt friskere smak. Ikke reduser på sitronen. De gjør at syltetøyet blir tyktflytende.
Vi håper du ble inspirert til å lage syltetøy og gavepose! Tar du vare på fine glass og papirposer gjennom året, kan dette være ett kjempefint prosjekt for litt gjenbruk også!
Andrine & Maren
Så koselig med hjemmelagde gaver. Folk har vanligvis det de trenger, men gaver som kan spises opp er jo bare kjempelurt! Og flott med en lekker gavepose til.
SvarSlettKalender hos Anma er årets høydepunkt. Hyggelige gaver og nydelige bilder. Takk for stemning og inspirasjon.
SvarSlettInteresting combination for the preserves. I think I need to try that. Hugz
SvarSlett