onsdag 14. september 2011

Steampunk!


Hva er Steampunk? Steampunk er science fiction eller fantasy blandet med 1800-tallet / Victoriatidens syn på teknologi, mote, arkitektur og kultur. Den baserer seg på en tid da maskiner var drevet av damp - så dampmaskiner, luftballonger / luftskip, regnemaskiner, tannhjul og annen teknikk fra 1800-tallet er godt synlig i stilen.

Steampunk slik vi kjenner den i dag kom til i 1980årene som en alternativhistorisk genre og navnet ble skapt av forfatteren K.W Jeter som ønsket å finne et samlebegrep om de romaner han og hans kolleger skrev. De skrev om en fiktiv fortid. Selv om Steampunk vanligvis utspiller seg i et viktoriansk miljø har sjangeren forgrenet seg og inkluderer nå alle tidsaldre og historiske miljø.

Steampunk kan inneholde mye svart og brunt, men må på ingen måte være "helsvart". Den inneholder også  farge - som rødt, rødoransje, gulbrun, teal / blågrønn / turkis. Og metall elementer er fremtredende i Steampunk. Det være seg i form av metall dekor / detaljer og metallic maling.

  I Steampunk finnes mange feminine og maskuline elementer, så den passer godt til både kvinner og menn. Typiske elementer er - dampmaskiner, tannhjul, korsetter, luftballonger, klokker, flosshatter, vinger, byster, krinoliner osv. Du kan skape Steampunk med papir, metall og masse klæsj og klin eller helt uten maling ; )


Vårt design team har over den siste måneden jobbet med Steampunk.
De har jobbet med å tolke denne videoen - musikken, teksten og scenedekoren.
Kanskje du også ble inspirert til å prøve Steampunk?
Følg med og se vårt DTs tolkning av Steampunk!

Andrine & Maren

Tidligere DT bidrag med Steampunk ser du her!

Kilder: Wikipedia3 kommentarer:

  1. Artig bilde dere har som illustrasjon - gode innføring i sjangeren steampunk!

    SvarSlett
  2. Artig bilde dere har som illustrasjon - gode innføring i sjangeren steampunk!

    SvarSlett
  3. Artig bilde dere har som illustrasjon - gode innføring i sjangeren steampunk!

    SvarSlett